Hourglass Scattered Light Eyeshadow

Yes, hier ben ik weer met mijn Hourglass. Om één of andere reden vind ik make-up die niet in ons Belgenlandje te verkrijgen is altijd pakken interessanter dan wat er hier in de winkels ligt. Hourglass bracht samen met zijn poeder ook deze Scattered Light Eyeshadows uit, een glitteroogschaduw waar je geen glitterlijm voor nodig hebt, wel dat klonk als een gift sent from heaven. (ja ik overdrijf graag een beetje)

Glitter is normaal echt een pain in the ass om mee te werken. Je moet er niet aan denken om je foundation al te doen wanneer je een glitterlook wil. Glitterlijm is een must en hoe later de avond, hoe meer je lijkt op een discobol. Hourglass zag het probleem en kwam met de oplossing: een mousse glitter oogschaduw zonder fall-out. Nu denken jullie misschien: hé dat lijkt toch super hard op de Chanel Illusion d’Ombre oogschaduw? Wel, in mijn ogen eigenlijk niet. Ik vind namelijk dat de Chanel oogschaduw meer een metallic dan een glitter effect geeft en we all like a little sparkle in our life, don’t we?

Het begon allemaal onschuldig met Reflect, dat is ook de oogschaduw die ik gebruikt heb om de make-up look te verkrijgen. Het is een zachtroze die, in mijn ogen, bij iedereen goed zal staan. Echt zo een kleur die overal bij past. Met deze oogschaduw kan je met heel weinig moeite echt een mooie fancy glitterlook krijgen. Het kostte mij dan ook maar één kortingsbon voor Sephora om ook de rest van de kleuren in mijn winkelmandje te smijten.

Alle kleuren in de collectie zijn vrij neutraal: reflect-een zacht peach, Aura-een roze, Foil-goud, blaze-rood-oranje en smoke-een grijs taupe. De kleuren leunen wel allemaal redelijk dicht bij elkaar aan. Je hebt ze dus zeker niet allemaal nodig in je collectie, behalve dus als je net zo een verzamelaar bent als ik. Persoonlijk had ik liever wat meer variatie gezien, of een uitbreiding van de kleuren is eigenlijk ook altijd welkom aangezien ik zo verzot ben op de formule.

Zoals we gewoon zijn van Hourglass is ook dit weer een heel luxe product. De Scattered Light Eyeshadows komen in een glazen potje, met het gekende bruine dopje met logo. Bij het product hoort ook een “stampertje” die ervoor zorgt dat de oogschaduw goed aangedrukt blijft en niet kan uitdrogen. Opnieuw goed over nagedacht dus van Hourglass.

Ik gebruik altijd een primer voor ik ze aanbreng omdat ik zelf wel vette oogleden heb en geen enkele oogschaduw daar weerstand aan kan bieden. Met primer blijven ze bij mij de hele avond zitten alsof ik net mijn oogschaduw heb gedaan. Het meest intense resultaat krijg je wel wanneer je ze aanbrengt met je vingers, maar dat is zo met elke metallic en glitteroogschaduw. Je kan ze natuurlijk ook aanbrengen met je borstel, gebruik dan wel een goede stevige synthetische, maar het resultaat is dan veel subtieler.

Voor mij was dit zeker weer een goede aanwinst op mijn collectie en ook de perfecte toevoeging, want ik had zoiets nog niet. Ik vind de Hourglass Scattered Light Eyeshadows ook perfect met het oog op de aankomende feestdagen. Met minimale inspanning kan je hiermee een leuke feestelijke look krijgen.

30,-€ bij Sephora

Xx Aurelie

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *