Hourglass Veil Translucent Setting Powder

Eén van mijn missies is het perfecte poeder vinden. Bijna alle poeders laten de huid onder mijn ogen er extreem uitgedroogd uitzien. En wanneer ze dat niet doen laten ze nog voor het middag is de concealer in heel onaantrekkelijke brokken samenhopen. Hoe veel oogcrème ik ook gebruik, de huid onder mijn ogen blijft precies een Sahara. (dus tips voor de beste oogcrème zijn ook altijd welkom, liefst wel geen La Mer prijzen, ik moet op het einde van de maand toch nog iets overhouden hè)

De zoektocht naar dat perfecte poeder bleef dus maar duren. Ik heb intussen wel een techniek gevonden waarbij de meeste poeders er toch nog wel ça va uitzien onder mijn ogen. Het is eigenlijk heel simpel: gewoon een miniem beetje poeder gebruiken en bijna alles van mijn borstel wrijven voor het aanbrengen. Maar ik was dus eigenlijk nog altijd niet 100% tevreden, zodus in comes Hourglass.

Dit merk heeft al verschillende keren mijn hart weten te veroveren en ook deze keer was het een schot in de roos, maar eerst wat meer uitleg over het poeder voor ik van start ga met mijn claims over hoe fantastisch ik het vind. (spoiler alert)

Volgens de officiële website van Hourglass is het Veil Translucent poeder een gewichtloos poeder dat geformuleerd is met “soft-focus” licht reflecterende deeltjes. Deze zorgen ervoor dat imperfecties worden vervaagd en poriën, fijne lijntjes en rimpels worden geminimaliseerd.  De formule is vrij van parabenen, parfum, sulfaten, nanopartikels, olie, gluten en synthetische verven. Ook handig om te weten: het product is ook vegan vriendelijk en cruelty-free. Hourglass is het enige merk, waar ik weet van heb, dat tegen 2020 volledig cruelty-free en vegan wil zijn. Dat zijn natuurlijk al heel wat claims en positieve punten, maar de zotste moet nog komen: het poeder zou diamandpoeder bevatten wat zou zorgen voor lichtreflectie zonder flashback.

Laat ik maar eerst van start gaan met de verpakking. Hourglass is een luxe merk en dat straalt de verpakking ook uit. Het poeder zit in een hele mooie pot, met een glanzend deksel.  Dat is niet het meest praktische, want het staat direct vol met vingerafdrukken, maar mooi is het wel. Ook de binnenkant is volledig luxe: van de gouden binnenkant tot de H waaruit het poeder komt, alles is super mooi uitgedacht. Ik dacht eerst dat de H ervoor zou zorgen dat er standaard te veel poeder loskomt, maar het geeft echt de perfecte dosering. In het dekseltje zit er ook een dome ingebouwd waardoor er nooit overvloedig veel poeder vrijkomt. Dus buiten de verpakking die wat snel vuil wordt alleen maar wins voor mij.

Maar bon, wat vind ik er nu eigenlijk echt van? Wel zoals jullie waarschijnlijk al vermoeden, ben ik helemaal tot over mijn oren verliefd op het Hourglass Veil Translucent Setting Powder. Dit is het eerste poeder dat ik geprobeerd heb, die de huid onder mijn ogen er nooit droog doet uitzien. Het poeder geeft een heel mooi natuurlijk effect onder de ogen. Gewoon zoals je huid normaal is, maar je concealer is wel mooi geset en gaat nergens meer naartoe. Hij geeft dus geen 100% matte finish, hij blijft wat glanzen waardoor je huid er ook echt als huid blijft uitzien. Een ander voordeel voor dit poeder is dat bijvoorbeeld ’s avonds wanneer je nog naar een feestje moet je je concealer er gewoon weer over kan aanbrengen en dan nog eens kan poederen zonder dat het een cakey boeltje wordt. Ja het Hourglass Translucent Setting Powder behoort toch tot één van de beste aankopen die ik de laatste maanden al gedaan heb.

Tot nu toe heb ik één nadeel bijzonder goed weten te verzwijgen en dat is namelijk de prijs. Voor al deze voordelen betaal je namelijk een aardig duitje. Wil je dit pareltje in je collectie dan zal je er zo’n 48,-€ voor moeten neertellen. Je krijgt er wel 10,50 gram product voor in de plaats, en daar zal je wel een tijdje mee voortkunnen. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit een los poeder opgemaakt, en ik gebruik ze bij elke shoot die ik doe, dus ondanks de prijs is hij het wel echt waard voor mij.

 

48,-€ bij sephora.fr

Xx Aurelie

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *