Yves Rocher Grand Rouge Mat Lipsticks

Toen ik de Grand Rouge lipsticks zag passeren van Yves Rocher kreeg ik meteen een hele andere indruk van het merk en ze kwamen dan ook op mijn lijstje van uit te proberen producten. Een nieuwe matte lipstick weer natuurlijk altijd wel mijn aandacht te trekken. Met de gouden verpakking zien ze er heel wat luxueuzer en volwassener uit dan hun zusjes en ik denk zeker dat ze de goede richting aan het uitgaan zijn met hun merk.

Yves Rocher heeft er altijd al om bekend gestaan dat ze met zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten willen werken, en daarom hebben ze ook zo lang aan deze formule moeten werken. Ze wouden de Grand Rouge collectie zonder minerale oliën maken en zijn daar ook in geslaagd. Het belangrijkste is natuurlijk hoe die aanvoelt op de lippen en dat is als boter. Het is een hele zachte, gepigmenteerde formule die de lippen niet uitdroogt. Dit komt doordat de formule verrijkt is met camelia olie, deze olie zorgt ervoor dat je lippen op en top verzorgt blijven, ook tijdens het dragen van matte lipstick.

For the sake of beauty, en omdat ik graag grondig onderzoek doe, heb ik de langhoudendheid van de lipstick ook met eten getest. Laten we zeggen dat mijn test met frieten of een broodje niet zo succesvol waren. Bij het eten van mijn broodje kwam de lipstick op zo ongeveer de helft van mijn gezicht. Bovendien was het dan ook nog eens moeilijk om af te krijgen en bracht ik zo dus de rest van de dag door met een roze kin (niet mijn favoriete look). Frieten eten was dan toch net iets succesvoller. De schade over heel mijn gezicht bleef wel beperkt, maar je zag toch dat de lipstick aan de binnenkant van mijn lippen helemaal verdwenen was.

Natuurlijk waren dit wel nogal extreme tests. Lipstick wordt sowieso afgebroken door olie (of vet), dus ik had eigenlijk niet echt anders verwacht. Wanneer je dus geen te zotte dingen van een lipstick verwacht is de grand rouge mat collectie het wel waard om eens te bekijken. Ik kon natuurlijk ook moeilijk verwachten dat een gewone lipstick dezelfde overlevingsdrang heeft als een liquid lipstick hé.

Bon dan is het nu tijd om het even over de kleurtjes te hebben. Ik ben zelf in het bezit van 4 kleurtjes en wou jullie deze toch even op mijn lippen tonen ook. Ik vind dat toch altijd gemakkelijker als ik zelf ook een nieuw kleurtje zoek.

Nummer 153 is het eerste kleurtje die ik heb uitgetest en direct ook één van mijn favorieten. Het is een donker bordeaux en hij brengt gemakkelijk aan met één laagje. Dit is een kleur waar ik vaak naar grijp in de winter.

155 is zeker mijn favoriet. Ik heb er ook al heel wat complimentjes op gekregen. Het is een frambozenrode kleur. Volgens mij zou hij heel goed staan bij heel veel verschillende types.

157 is een heel donker rood. Niet echt een kleur die mijn hart sneller doet kloppen, maar weer eentje die bij heel veel types goed zal staan.

Ik eindig met mijn minst favoriete van de 4: nummer 151. Het is een heel donker bruine kleur en ik vind dat hij mij er streng doet uitzien. Dit is wel een lipstick die heel mooi zou zijn bij donkerdere huidjes.

Persoonlijk vind ik wel dat deze selectie kleuren wat te dicht bij elkaar ligt en niet echt super zomers is. De collectie ontbreekt zeker een paar hele goede, of wat minder goede nudes en ook wat meer oranje-rode tinten zou ik er graag in terugvinden, maar wie weet komt dat er nog wel aan in de toekomst.

Ben je op zoek naar een goede matte lipstick voor een betaalbare prijs, dan is het zeker eens waard de Yves Rocher winkel binnen te springen om eens te kijken of er een kleurtje bij zit voor jou.

14,95€ bij Yves Rocher

Xx Aurelie

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *